Menselijke activiteiten en andere dingen dragen bij tot de vervuiling van water. Als we geen maatregelen nemen om vervuiling van zoet water tegen te gaan, zullen we snel water overhouden dat van slechte kwaliteit is.

De voorraad aan zoet water is zeer gelimiteerd. Daar bovenop, als we blijven water vervuilen, zullen we gaan water meer overhouden voor consumptie. Hieronder bespreken we enkele manieren waarop we vervuilen kunnen verminderen.

Recyclage

empty-bottles

Er zijn veel recyclage punten. Mensen zijn er zich meer van bewust dat ze zorg moeten dragen voor het milieu. Breng je afval naar recyclage centra. In veel shopping centra vind je zulke recyclage punten, het is belangrijk om hiervan gebruik te maken.

Je zou er het beste een gewoonte van maken om deze punten op regelmatige basis te bezoeken in plaats van je afval op een vuilnisbelt terecht te laten komen. In veel steden zijn er gratis ophaal diensten.

Koop milieuvriendelijke producten aan

farmers-market

Iedereen zou milieuvriendelijke producten moeten aankopen. Papieren zakken in plaats van plastic zakken, bijvoorbeeld. Plastic zorgt voor zware verontreiniging. Koop ook enkel in winkels die milieubewust zijn. Zo zullen andere mensen ook de neiging krijgen om in dat soort winkel aankopen te doen.

Koop je vlees en groenten op de boerenmarkt

shopping-bags

Vlees en groenten koop je best meteen op een boerenmarkt. Kies hierbij boeren die milieubewust te werk gaan. De manier waarop ze hun groenten planten mag niet zorgen voor vervuiling.

Onderricht anderen

teaching-students

Anderen leren over zoet water vervuiling is belangrijk. Je kan hierover praten met lokale boeren en hen vertellen dat ze best milieuvriendelijk te werk gaan. Ook kan je ze aanzetten om minder pesticiden te gebruiken.

Je zou mensen die in fabrieken werken ook moeten aanleren wat watervervuiling inhoudt en hoe ze dit kunnen verminderen. Vertel ze dat ze geen chemische stoffen mogen dumpen in rivieren en meren. Praat ook over recycleren en waar ze dit kunnen doen en hoe milieuvriendelijke producten gebruikt kunnen worden.

Watervervuiling is een grote zorg, vele grote steden zullen binnenkort voelen wat het is om niet genoeg drinkwater te hebben. We moeten onze levensstijlen aanpassen zodat we watervervuiling kunnen tegengaan. Hierbij moeten we recyclage centra bezoeken en milieuvriendelijke producten gebruiken. We moeten ook alle regels omtrent watergebruik respecteren.