Hoewel 70% van het aardoppervlak bedekt is met water, zit 97% hiervan in de oceanen. Een schamele 3% hiervan is dus zoet water. Van deze 3% is 2% opgenomen in ijskappen op de noord- en de zuidpool. 1% van al het water op aarde is dus zoet water.

Een kleine hoeveelheid van deze 1% zit in rivieren en meren; de rest is grondwater. Kun je je dus voorstel hoe schaars zoet water is? Water is een grondstof dat voor ons van groot belang is. We hebben een voorraad aan zoet water nodig om een gezond leven te kunnen leiden. We moeten dus zoet water voorraden kunnen beschermen en kunnen herstellen.

Zoet water gebruikt men niet enkel om te drinken of om te irrigeren, maar zoet water zorgt ook voor biodiversiteit. Dit is heel belangrijk voor onze sociale en economische gezondheid. Momenteel is er wetenschappelijk onderzoek aan de gang om het zoet water ecosysteem te beschermen en te bewaren.

etenschappers zoeken manieren om op de best mogelijke manier met zoet water voorraden om te gaan. In dit magazine kom je veel te weten over deze onderzoeken. Met behulp van onderzoek zijn wetenschappers op zoek naar antwoorden op hun vragen omtrent zoet water.

Het magazine staat vol met interessante artikels over zoet water. Door dit magazine te lezen, zul je het belang van zoet water begrijpen. Onze artikels worden door experts geschreven. Deze artikels worden gesteund door goed onderzoek en je zal meer te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen op vlak van onderzoek naar zoet water.
Wij hopen dat je dit magazine informatief vindt. We proberen altijd up-to-date te zijn op vlak van onderzoek naar zoet water. Wij danken u om onze site te bezoeken.